Metų CEO 2019

Fratelli Casa

„Verslo žinių“ skaitytojų CEO 2019

Metų CEO 2019
Fratelli Casa
{{couple.left.competitor.name}}
Balsuoti Po .
Ačiū!

Nuomonė

ar
{{couple.right.competitor.name}}
Balsuoti Po .
Ačiū!

Nuomonė

Teisininkų komentaras

{{couple.left.competitor.name}}

Balsavo
Nugalėtoją paskelbsime
Balsuoti Po . Po .
Ačiū!
AR

Balsavo
Balsuoti Po .
Ačiū!

Balsavo
Balsuoti Po .
Ačiū!

Metų CEO 2019

Apie konkursą

„Verslo žinios“ kartu su „UniCredit Leasing“ devintą kartą renka Metų CEO – lyderį, sukūrusį daugiausia vertės darbuotojams, akcininkams bei visuomenei.


Dabar portale vz.lt startuoja balsavimas, po kurio paaiškės, kurį vadovą palankiausiai vertina skaitytojai. Balsavime dalyvauja 16 vadovų.


Tradiciškai „Lietuvos verslo lyderių“ projektas, kurio metu renkamas „Metų CEO“ vykdavo vasaros pradžioje. Šįmet nugalėtojas paaiškės įsibėgėjus rudeniui – spalio 23 d. metinės konferencijos „Verslas 2020“ metu.


Atrankos kriterijai

Metų CEO renkamas keliais etapais. Pirmiausia iš kiekvienais metais „Verslo žinių“ sudaromo didžiausių šalies įmonių tūkstantuko sąrašo atrenkamos bendrovės, kurios 2018 m. baigė pelningai ir kurių vadovas įmonei vadovauja bent 2 metus.

Antrajame etape bendradarbiaujančios organizacijos (Ekonomikos ir inovacijų ministerija, „Nasdaq“, Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI), ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Žinių ekonomikos forumas (ŽEF), „Verslo žinios“, Bendrovių valdysenos institutas Baltijos šalyse (BICG), Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) iš tūkstantuko sąrašo, pagrįsdamos savo nuomonę svariais argumentais, pateikia po 3 kandidatus. Sąrašas dar papildomas įmonėmis, kurios „Sektorių lyderių 2018“ reitinge užėmė pirmąsias vietas.
Reitingą, kuriuo siekiama įvertinti stipriausius rezultatus savo sektoriuose rodančias Lietuvos bendroves, „Verslo žinių“ analitikai sudarė pagal 6 skirtingus rodiklius: pelną, pajamas, jų abiejų metinį pokytį, pelningumą ir vidutinį darbo užmokestį.

Trečiajame etape įmonių sąrašas atiduodamas vertinti VŽ redakcijai. Susumavus redakcijos balsus, 16 finalininkų bus paskelbti portale vz.lt, iš jų skaitytojai galės rinkti jiems labiausiai patinkantį vadovą (-ę).


Paraleliai vyks pagrindinės „Metų CEO“ nominacijos rinkimai, kuriuose kandidatus pagal jų nuopelnus akcininkams, darbuotojams, visuomenei vertins redakcija. Aukščiausiai redakcijos komisijos įvertinti 5 vadovai pateks į paskutinį rinkimų etapą. Tuomet atrinktus 5 vadovus kviesime užpildyti atsakingo verslo anketas, kurių tikslas – išsiaiškinti, ar vadovai ir jų įmonės laikosi tvaraus verslo principų.
Spalio pradžioje VŽ komisija susirinks paskutinį kartą ir nuspręs, kas šiais metais taps Metų CEO ir kam atiteks Jaunojo metų CEO nominacija.

Spalio 23 d. „Verslas 2020“ konferencijoje bus apdovanoti:

  • „Metų CEO“ (nominaciją pristato „UniCredit Leasing“)
  • „Jaunasis Metų CEO“ (nominaciją pristato „Inter RAO“)
  • daugiausia portalo vz.lt skaitytojų simpatijų (nominaciją pristato „Fratelli Casa“) pelnęs vadovas.

Dalyviai

photo
Balsavo
Etapas
Ačiū, kad balsavote!

Taisyklės

Kas keletą dienų balsavimas atsinaujins pašalinus balsavimo poroje mažiau balsų surinkusius vadovus, kol galiausiai liks tik du pretendentai. Balsavimas internete bus stabdomas spalio 23 d., o laimėtojas paskelbtas ir apdovanotas tądien vyksiančioje konferencijoje „Verslas 2020“.


Balsuoti galite tik prisijungę savo VŽ premium vartotojo vardu arba „Facebook“ paskyros vartotoju. Kiekviename etape galite balsuoti už tiek pretendentų, kiek jų pateks į kitą etapą. Pvz.: jeigu šiame etape yra 8 dalyviai, o į kitą etapą patenka keturi – Jūs galite balsuoti ne daugiau kaip už 4 balsavimo dalyvius. Jeigu norite, galite balsuoti už mažiau pretendentų, pavyzdžiui tik už tris.


Prasidėjus kiekvienam naujam etapui, galite balsuoti iš naujo.

Kontaktai

Jei turite klausimų, prašome kreiptis:

Milda Tarcijonaitė, rubrikos „Verslo valdymas“ redaktorė
[email protected]
Tel.: +370 5 250 7135